Az Alanor Webshop weboldal sütiket használ az oldal működtetése, használatának megkönnyítés és a maximális felhasználói élmény érdekében. Részletek megtekintése.

Menü

Ryuku szigetvilág

Ár:
400 Ft
300 Ft
Kedvezmény: 100 Ft
Várható szállítás: 2020. június 02.
Elérhetőség: 8 db raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Beharangozó Dani Zoltán tollából:

Nyilván sokan tudjátok, hogy a HKK háttérvilága a Túlélők Földje levelezős (most már e-mailes) játék világa. Bizonyára jópáran nem ismeritek a TF-et, így hadd helyezzem képbe, mit is takar az, hogy Ryuku szigetvilág. A TF világát (bolygóját, elsődleges anyagi síkját, ahogy tetszik) Ghallának nevezzük. Ennek egy kis része a Túlélők Földjének nevezett félsziget, az egyetlen hely, ami épen maradt Dornodon világégetése után. Mint később kiderült, a félsziget alatt bebörtönzött ősi isten, Chara-din óvta meg a félszigetet a Világégéstől. A TF-en az induló karakterek olyan túlélők, akik csodával határos módon túlélték a Világégést, és a kiégett vidékekről a félsziget nyugati részén bukkannak fel. Ezt a pár kisebb várossal, pár közepes, „helytartói” várossal pettyezett részt nevezzük Erdauinnak. Erdauint egy mágikus fal, és a vércápáktól hemzsegő Alanori csatorna választja el a félsziget keleti részeitől. A csatornán átkelve a Yaurr királyságba jutunk, amiről a túlélők sokáig hitték, hogy az egyetlen megmaradt ghallai „ország”. Hatalmas városai (Alanor, Roxat és Zangroz) elkápráztatják az ideérkező túlélőket. VI. Borax, a yaurr király – de a királyság alattvalóinak többsége is – a királyság részének tartja az egész félszigetet, Erdauint pedig afféle gyarmatnak, amivel persze az erdauiniak többsége vitatkozna. Azonban a Yaurr királyság keleten sem gyakorol ellenőrzést az egész terület felett, mivel a félsziget teljes területének keleti harmadán olyan ősi szörnyek és rémek kóborolnak, hogy azzal sem a királyi katonaság nem bír el, sem yaurr telepesek nem tudnak letelepedni. Ezt a részt nevezik Ősi birodalmaknak, mivel négy hajdanán virágzó, egymással marakodó nép maradványai, és szörnyei találhatók itt. Az Esthar császárságot a papok (rakshallionok) uralták. A Boa’dhun birodalom egy törzsi rendszerbe szervezett, a többiek által barbárnak nevezett társadalom volt, élükön a törzsi vezetőkkel, és sámánokkal. A Kyorg birodalom egy mágusok által uralt hierarchikus állam volt, élén a kyorg máguskirállyal, a trakuunal. Az árnytündérek birodalma decentralizált volt, a társadalmuk nélkülözött szinte minden hierarchiát. Nagyhatalmú lények voltak ők, akik megtagadták a Halált, ezért Leah elátkozta őket, így fő elfoglaltságuk a Leah küldötteivel való harc lett.

Ezzel végére is értünk a félszigetnek, gondolták az első Túlélők, akik eljutottak a keleti partokig. Azonban néhány bátor felfedező elsajátította a hajóépítés és hajózás művészetét, és még keletebbre hajózott, ahol felfedezte a Ryuku szigeteket, és Ghalla második épen maradt államát, a Ryuku Császárságot. Ezzel el is értünk a Zén minikiegészítőnk témájához. Persze Ghalla világának vannak még nem említett részei, a vad Kiégett Földek, vagy más létsíkok (pl. a thargodanok otthona, a Sötét Föld, vagy a kilenc isteni sík, ami a nyolc isten birodalma), de ezekről majd egy másik alkalommal mesélek. Tehát a Ryuku szigetek. Sok-sok apró, kevés nagyobb sziget, amelytől keletre már csak a Végtelen óceán húzódik. A szigetek többségét a Ryuku császárság uralja, amely egy a középkori Japánhoz hasonló társadalom, élén az isteni eredetűnek vallott császárral. Maguk a ryukuk pedig amolyan keleties nép, kisebbek a yaurroknál, sárga bőrrel, fekete hajjal. Hatalmas városaik vannak, pl. Sawaki, vagy Gwhinkeyd, de mind közül kiemelkedik a Tiltott Város, azaz a Császárváros. Ide idegen nem léphet be, kapui csak a ryukuk számára nyílnak meg. Itt székel a birodalom Császára, akit olyan hangzatos címekkel illetnek, mint az Égszülte gyermeke az isteni sárkányoknak, vagy a Földre Szállt Sárkány, esetleg a Minden Mennyek Földi Helytartója. A császár uralkodása azonban csak névleges, valójában a legerősebb nemesi (szamuráj) családok gyülekezete, a Mennyek Tanácsa hozza az érdemi döntéseket, a Császárváros rejtettségét és védelmét pedig a nagy tudású császári mágusok biztosítják.

 A kisebb szigeteken kalóztanyák rejtőznek, az ezekből kihajózó kalózok sarcolják a ryuku kereskedőhajókat. Eldugott helyeken apró hoarián falvak bújnak meg. A horiánok is emberek, ám sokan barbároknak tartják őket. Ők a szigetek ősi népe, fejlettségük elmarad a ryukukétól, és folyamatos háborúban állnak az általuk csak hódítóknak nevezett ryukukkal. Persze a történelmi hasonlóság fel van turbózva némi fantasy beütéssel is. Ilyenek pl. a teriád települések. A teriádok nagyjából három méteres, gyíkszerű humanoidok, akiknek a területét a ryukuk messze elkerülik, köszönhetően a múltbéli katonai kudarcoknak. A teriádok képességeit az agyukban szimbiontaként élő teriád férgek turbózzák fel. A szigeteken persze más titkok is rejtőznek, pl. a hatalmas hegyek csúcsai között rejtőző draklen citadellák, melyek lakói a triklem drakolderek némileg elkorcsosult leszármazottai. Vagy említhetnénk a hegyek mélyén rejtőző, a ryukuk számára sem ismert gron törpéket is. Esetleg Mhufex elátkozott városát, ami valami mágikus kataklizma következtében pusztult el, és ma már csak élőholtak kóborolnak az elhagyott házak között. A szigeteken olyan legendás szörnyek élnek, mint pl. Ting Ro Ce, a legendás cseng hósárkány, vagy Moi Ro Fa, az ősöreg yuong tűzsárkány, de a ryukuktól hallhatsz történeket Vén Doemonról, a gigászi ősteknősről, vagy Ghudd’zilláról, az egyes népek (pl. hoariánok) által istenkénnek tartott őshüllőről, Hulcarhudról, a leghatalmasabb tengeri kígyóról, Mg’thorath-ról, a leggyilkosabb magh-goth párducról, vagy Zafórionról, minden kronopókok ősanyjáról. Összefoglalva tehát egy izgalmas, sok titokkal, felfedeznivalóval megspékelt apró kis mikrouniverzum az, amit egyszerűen csak Ryuku szigetvilágnak nevezünk.

Ősi kolostor

A Ryukuk ősi kolostorai gyakorlatilag mágusiskolák, ahol szerzetesek – nem tévesztendő össze a harcművész szerzetesekkel – a keleti mágiát oktatják. Tanítványul fogadnak bárkit, akiben meg van a lehetőség, és megfizeti a tanulás árát. A legnagyobb ősi kolostor természetesen a Császárvárosban található, ott azonban csak ryukuk tanulhatnak.
Maga a HKK lap szerintem egy használható kártya, épület pakli mellett akár egy angyalos Raia pakliba is beférhet. A permanens varázslatkeresés sosem rossz üzlet, de majd az idő, és Ti, a játékosok eldöntitek, hogy mennyire használható ez a lap. Nekem a tesztelésen nem volt rossz, amikor épület pakliban, ahol Raia egy alapszín, kereste a countereket, pl. A sárkány könnyeit.

Kitaszított kardmester

Erről nem tudok TF-es sztorit írni, így maradjunk a lapnál. A KF-es, vonatképző vonal egy újabb darabja. Persze ez a „vonat” manapság nem nagyon száguld, de mindig okozhat meglepetéseket. Nekem pl. egészen kellemes volt játszanom a tesztelésen egy ilyen paklival. Lépéselőnnyel, Próbababával, Sivarával, Goblin logisztikussal és KF-es tárgyakkal. Persze abban a tesztpakliban voltak még meg nem jelent lapok is, pl. amik kijátszhatók KF-es tárgyként és kalandozóként egyaránt, a választásunk szerint. Remélem, a novemberi nagy kiegészítő megjelenése után lesz, aki versenyen is kipróbál ilyen KF-es, vonatképző paklit!

Teriád ámokfutó

Elérkeztünk a minikiegészítő ritka lapjához. A teriádokról már írtam a kissé hosszúra sikerült bevezetőben. Az ámokfutók olyan teriádok, akiknél a teriád féreggel történő szimbiózis egyensúlya megbomlott, és ettől megőrültek. Magáról a lapról egyelőre nem tudom, hogy mennyire lesz erős, de az biztos, hogy a képessége egyedi, és rengeteg kombólehetőséget rejt magában. Ezeknek a kombóknak a felfedezése azonban rátok vár.

A pakli 10 kártyalap közül négyet tartalmaz, melyek véletlenszerűen választva kerültek a csomagba.

A kiegészítőben megjelent lapok listája.

Kiadó Beholder
Megjelenés dátuma 2018. március 24.