Az Alanor Webshop weboldal sütiket használ az oldal működtetése, használatának megkönnyítése és a maximális felhasználói élmény érdekében. Részletek megtekintése.

Homokdűnék

1.650 Ft (1.299 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2022. november 30.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Egy pakli 18 kártyalapot tartalmaz, a pakliban akár egy különleges foil kártyát is találhattok. A kiegészítőben megjelent ritka lapok listája.  

Rövid leírás a kiegészítőről:

Ghalla még mindig a Morgan által szított háború következményeit szenvedi el; más síkok teremtményei garázdálkodnak a Túlélők Földjén, ősi varázslatok szedik áldozataikat és az élőholtak visszamaradt csapatai portyáznak szerte a világban. Szerencsére nem csak pusztulás szállt alá a tér-idő repedésein keresztül.
A Túlélők Földjétől nyugatra, a Kiégett Földeken, mely még a Ghallát sújtó Világégés során szerezte beszédes nevét, helyezkedik el az egyik legnagyobb sivatag, a Dűnetenger, mely tele van elhagyatott ősi városok romjaival és rég letűnt civilizációk nyomaival. A homokos táj rengeteg veszélyt rejt: ősi szörnyek, hatalmas ízeltlábúak járják a vidéket, dűneelfek portyáznak, és óelf szellemek kísértenek. A kényszerből átvonuló kereskedő karavánokon és a merész felfedezőkön kívül igen kevés barátságos élőlényt találni errefelé. Ám mióta Tuathen király serege ide vonult vissza az elbukott inváziót követően, már ők sem járnak erre. Már csak azok járnak ide, akik megunták az életüket és készek kínszenvedések közepette eldobni azt.
Eme barátságtalan táj közepén keletkezett egy tér-idő szakadék, egy, ami a megváltást jelentheti Ghalla népének. Raia isteni síkjáról, a Pozitív létsíkról nagyhatalommal rendelkező lények, angyalok keltek át a megsérült szöveten keresztül. Úrnőjük vezetésével egyből a gyengék és elnyomottak segítségére siettek, s végleg elkezdték felszámolni Leah evilági követőit, hogy békét és egyensúlyt hozhassanak.

Tavaly a Tükördimenzióval nem érkezett új ikon vagy új szabály, viszont idén terveztünk egy kisebb újdonságot játékmechanika terén is. Ez pedig az ereklye szabály lesz:

Ereklye: Áldozd fel és rakd a Semmibe: kapsz 1 szörnykomponenst, 3-mal nő a max. ÉP-d, és gyógyulsz 3-at. Egy körben csak egyszer áldozhatsz lapot Ereklye képességnek.

A szabály célja, hogy univerzálisabban tudjunk termelni szörnykomponenst és ezáltal kicsit támogassuk a csontért érkező tárgyakat is, ne pedig csak a zanszilánkosokat. Talán így könnyebb lesz egy-egy szörnykomponensért érkező tárgyat is beszorítani a paklikba. Persze kapott még egy kis apróságot, hogy akkor is hasznos legyen, ha nem akarunk csontot használni. Ráadásul a gyógyulás része segíthet kordában tartani a mostanában tomboló, sok apró sebzéssel operáló tüzes-villámos vonalat is. Mindenképpen egy igen kis hangulatos, a kiegészítő témájába abszolút beleilleszkedő szabályról van szó, ami próbál egy kis plusz taktikai elemet vinni a játékba.

Persze az új szabályon túl is érkezik még újdonság a Homokdűnékben, méghozzá egy új altípus képében. A szemfülesek a nyáron megjelent 11. Alapkiadásban már kiszúrhatták, hogy a Mennyei áldás nevű lapon van egy altípus, ami eddig nem szerepelt sehol sem. Ez pedig nem más, mint a már sztoriban is megemlített, angyal altípus. Az alkotásuk során törekedtünk arra, hogy ne egy unalmas etnikum legyen, ami a standard semlegesítés, leszedés és erőforrás vonalon mozog. Ezért kaptak közös egyediséget (mint ahogy, anno a teknősök anti-mágiáztak, az orglingok szedték a maximum életpontot stb.), ami nem más, minthogy akkor szolgálnak a legnagyobb segítséggel számunkra, ha bajban vagyunk, ahogy az angyalok teszik általában. Így egy teljesen új koncepciót lehet majd rájuk felhúzni, aminek a lapjai jobban működnek és több mindent tudnak csinálni, ha az ellenfelünk valamiféle előnyben van hozzánk képest. Legyen ez tempóelőny, több kártya a kezében vagy csak szimplán lapelőny az asztalon, az angyalok elemükben fogják érezni magukat ezekben a szituációkban. Sőt egy olyan képviselőjük is érkezik majd, aki képes egy vesztett állást a javunkra fordítani, már-már oz’mogrothi szinten. Tehát egy, a szokottnál jóval védekezőbb felfogású etnikumról van. Közös tulajdonságuk még, hogy a lények mind mágikus védelemmel rendelkeznek, így Kragoru hű szolgái is lehetnek majd az asztalokon, de természetesen ők is megkapják a saját epikus követőjüket… de ne szaladjunk ennyire előre, őt majd megcsodálhatjátok később.

hkk.hu, 2020. október 27.