Az Alanor Webshop weboldal sütiket használ az oldal működtetése, használatának megkönnyítése és a maximális felhasználói élmény érdekében. Részletek megtekintése.

2.400 Ft (1.890 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Alappakli (11. kiadás)

2.400 Ft (1.890 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2022. május 27.
Elérhetőség: Elfogyott!

Leírás és Paraméterek

Egy pakli 36 kártyalapot tartalmaz. A pakliban akár egy különleges foil kártyát is találhattok. Az alappakliban megjelent ritka lapok listája.

Rövid leírás a kiegészítőről:
 
Ahogy az már korábban elhangzott, a 11. kiadásban érkező 245 féle lap közül összesen 30 lesz teljesen új (ezek mind ritkák), a maradék kártyákat pedig igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy népszerű, használható és gyakran keresett, ugyanakkor már nem bontható kártyák kerüljenek be. A legutóbbi, 10. alapkiadás a Zarknod visszatérig tartalmazott lapokat, azóta pedig jó néhány olyan kiegészítő, Zén vagy éppen Alfa csomag volt már, melyek iránt megnőtt a kereslet. A Kreátor műhelyéből például visszatér a méltán népszerű A nagytanács ítélete, a Mithril gólem vagy éppen a Fürge elf, az Alanori Olimpiából többek között a Bűzös, a guberáló, a Csábító papnő és a Tűztomboló is bontható lesz, míg a Gemina erdejéből sok más egyéb mellett a varázszöldséges lapok ismételt megjelenésének örülhetnek azok, akiknek hiányoznak ezek a kártyák gyűjteményükből. De a már említett Zarknod visszatérből is bekerült néhány olyan kártya, amely azóta szép karriert futott be, a 10. kiadásból viszont kimaradt, gondolva itt például az Ősi mágiazabálóra, az Anyafarkasra vagy a Xenó fészekőrre.
 
A nagy kiegészítők mellett a minicsomagok és a kódos szekció is kitermelt jó néhány erős versenylapot, melyek egy ideje kizárólag a másodlagos piacról beszerezhetők. A Zénes ritkák közül ismét beszerezhetővé válnak olyan sztárok, mint a Csillámtündér, a Móka és kacagás, a Tűzrakás vagy a Vízitündér, de a már nem váltható kódos lapok közül is visszatér néhány, köztük a Szikráció vagy a Kifejlett sárkánykígyó. Az Alfás készlet is szépen megcsappant a legutóbbi alapcsomag óta, most azonban újból bonthatóvá válnak olyan népszerű kártyák, mint a Smaragdsörényű pegazus vagy az Izzó fókusz.
 
Természetesen nemcsak az elmúlt pár év spoilerei kaptak helyet a csomagban, hanem régebbi, de még mai napig használható kártyák is, ami különösen az újabb játékosoknak lesz nagy segítség, hiszen ezek között több olyan is van, amely manapság már nagyon nehezen beszerezhető csak. Igazi legendákról beszélünk a 2000-es évekből, mint például az Esszenciakapocs, a Visszavágás, a Tirranda batyuja vagy A sárkány kincse, sőt, még a múlt évezredbe is tettünk egy rövid kitérőt a most először újból megjelenő Kisebb Zannal. Az időközben elfogyott Világégésből is bonthatóak lesznek természetesen a legkeresettebb lapok, mint a Techiánaflux vagy Az ősmágia tornya, illetve a nagy igényre való tekintettel a Kurtz is kapott egy új verziót. Az említett újrakiadások mellé nem emeltünk át olyan ritkákat, melyek már a 10. kiadásból is bonthatóak voltak, hogy ezáltal ne csökkenjen tovább az említett lapok értéke. Ezek közül egyetlen csoport képez kivételt: a 10. kiadásban megjelent isteni lapok (Kaotikus hullámzás, Pusztító tűz, Demizra, Abszolút preventálás, A holtak trükkje, Angyali sereg, Rhatt hárítása, Owooti trükk, Goblin szabotőr), melyek a mai napig nagyon keresettek, és szerettük volna, hogy - mint a versenymeta alapkövei - továbbra is elérhetőek maradjanak.
 
A gyakori-nem gyakori szekciót igyekeztünk úgy feltölteni, hogy a kezdő játékosok olyan lapokat bonthassanak az alapkiadásból, melyek helytállnak az aktuális HKK-metában, illetve (főleg a gyakoriakra gondolva itt) képesek lehetnek helyettesíteni a drágább lapokat. Ráadásul az átfedés itt is minimális csupán a 10. kiadással, így akik szeretik „modernizálni” a lapkészletüket, azok válogathatnak majd bőséggel. Néhány nem ritkaként megjelent, már nem bontható Zénes lap ezúttal is nem gyakoriként tér majd vissza, mint például A mágia létsíkja, Az istentelen, a Bo'adhun kincsesláda vagy a Yeti csemete. De elérhetővé válnak újból olyan „közönségkedvencek”, mint a Kékvérű oroszlán vagy a Trebor kalodája.
 
Kemény dió volt a narancs lapok összeválogatása is, hiszen ezek között is van rengeteg olyan, amely nagyon régóta nem beszerezhető már közvetlenül, a versenyeken ugyanakkor még mindig ott vannak. Egy ponton azonban meg kellett húzni a határt, hogy ne árasszuk el velük túlságosan az alapkiadást. Reméljük, hogy azért így is örülni fogtok az olyan újból megjelenő szabálylapoknak és követőknek, mint A bőség zavara, a Zarknod bilincse, az Antimágikus rakshallion vagy az Őrült Enkala, az animátor.
 
Ahogy azt a múlt heti cikkben olvashattátok, most is lesznek természetesen foilos lapok (egészen konkrétan a ritkákból), így akik szeretik legyűjteni a csillogós verziókat, azok számára most még többféle lapból lesz elérhető ilyen változat. Fontos, hogy az olyan lapokból, melyekből valamilyen promóció keretein belül lehetett csak megszerezni ezt a verziót (pl. A nagytanács ítélete), azokból nem kerül foil a csomagokba, így ezen különösen ritka kártyák magas értéke továbbra is megmarad.
 
hkk.hu, 2020. május 26.